Toimintakertomus

Meto Hämeen lyhennetty  toimintakertomus  vuodelta 2019.

Vuoden alussa jäsenmäärä oli 676 henk. ja lopussa 656 henk.

Luottamushenkilöt vuonna 2019: pj.Ilkka Rantala, vpj Juhani Aaltonen, jäsenet:Anne Halla-aho, Samuli Notko ja Mikko Tahlo. Siht. Reijo Jokela.

Vuosikokous pidettiin Lempäälässä, Hotelli Vaihmalanhovissa 8.4.2019. Paikalla oli 19 jäsentä. Metosta paikalla oli neuvottelupäällikkö Erkki Eteläaho.

Jäsenmatka tehtiin Sortavalaan ja Petroskoihin 4.-7.8.2019. Matkalla oli mukana 17 Metolaista. Kaikkiaan meitä oli matkalla 41 henk. osa Hämeenlinnan seudun metsänomistajia ja Tuuloksen metsäyhdistyksen jäseniä. Ensimmäisen yön yövyimme Hotelli Sortavalassa Sortavalassa. Petroskoihin matkatessa tutustuimme mm. Jäniskoskeen, Impilahdessa Stora Enson sahaan ja pellettitehtaaseen. Pitkärannassa poikkesimme tinakaivoksen ja sulattamon raunioilla.  Poikkesimme myös Tuuloksen kenttähautausmaan muistomerkillä. Salmissa poikkesimme mm. Suomen ja Venäjän rajan kivipyykillä vuodelta 1938. Petroskoista teimme päivämatkan  kantosiipialuksella Kitzin museosaarelle, jonne oli matkaa n.60 km.          Saarella tutustuimme v. 1714 rakennettuun Kristuksen kirkastumisen 22 kupoliseen kesäkirkkoon ja sen pihapiirissä olevaan talvikirkkkoon.

Tamk:n metsäaln ammattikorkeakoulu, Tampio, sijaitsee Meto-Hämeen alueella. Tamk:n Ammattikorkeakoululla oli vaalipaneeli 16.3.2019,Meto Hämeen johtokunnasta oli paikalla Reijo Jokela. Meto Häme tuki Ammattikorkeakoulun talvikisoja.

STTK:n kokouksissa on Meto Hämeen johtokunnasta käynyt Juhani Aaltonen ja Anne Halla-aho.

Meton alueyhdistysten ja Agrologien yhteiseen kokoukseen Jyväskylässä 11.10.2020 Meto Hämeesrä osallistui Reijo Jokela.

Meto Hämeen johtokuntaan kuuluvalla Samuli Notkon maalla oli n.  4 ha kulotustalkoot 26.6.2019. Kulotustalkoissa oli mukana mm. 15 UPM:n metsäalan toimihenkilöä. Meto Hämeestä kulotustalkoissa oli  Reijo Jokela ja Samuli Notko.

Terv. Johtokunta