EFNS- Hiihtokisat Sveitsissä

Meto P-K mukana metsäväen hiihtotapahtumassa Sveitsissä

Metsäväen järjestyksessään 47:nnet EM- hiihtokilpailut käytiin 11.-17. tammikuuta 2015 Sveitsin Lenzerheidessa. Sveitsissä kilpailtiin tuttuun tapaan sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla ampumahiihdon henkilökohtaisilla matkoilla. Kisaviikon päättäneissä viestihiihdoissa ei ollut mukana ammuntaa. Tapahtumassa on sarjoja kaikenikäisille hiihdon harrastajille.

kisa

Suomea oli edustamassa suuri, 41 hengen joukkue. Maamme menestys kisoissa oli erinomaista, tuloksena lukuisia sarjavoittoja ja muita mitalisijoja. Pohjois-Karjalan metolaisista mukana olivat Pekka Lihavainen, Esko Lötjönen, Kauko Malinen, Pentti Pölönen ja Kalervo Janhonen. Parhaiten menestyi Esko, joka saavutti pronssimitalin sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla H71-sarjassa.

Sveitsiläiset olivat paneutuneet huolella kisajärjestelyihin, ja tapahtuma onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Hiihdon lisäksi ohjelmassa oli mm. mielenkiintoisia retkikohteita. Esimerkiksi Heidi – elokuvista tunnetussa pikkukylässä vierailijat saattoivat seurata kuinka Alppien järeä kuusi jalostuu arvokkaiksi kitaroiden ja viulujen aihioiksi ja valmiiksi soittimiksi.

Seuraavat EFNS:t (Europäische Forstliche Nordische Wettkämpfe) käydään Norjan Holmenkollenilla 8.-12. helmikuuta 2016.

Lisätietoa, tulokset ym. tapahtuman kotisivuilta:

www.efns.eu

Ilmoittautumisia hoitaa Kalervo Janhonen, puh. 0400182844

kalervo.janhonen@storaenso.com