Suomen metsäkeskuksen Itäisen palvelualueen Pohjois-Karjalan henkilöstökerhon virkistysmatka Frankfurtiin 26.4.-29.4.2018

Suomen metsäkeskuksen Itäisen palvelualueen Pohjois-Karjalan henkilöstökerho suuntasi virkistysmatkan Saksaan, Frankfurtiin. Kevät Joensuun seudulla oli vasta aluillaan, mutta Frankfurtissa meitä odotti kesä.

Lähdimme Joensuusta torstai 26.4. aamuna junalla kohti Helsinkiä. Pidimme Tikkurilassa lounastauon ennen kuin hyppäsimme junaan kohti lentoasemaa. Saavuimme lentoasemalle varsin hyvissä ajoin ennen alkuillan lentoamme, joten nautimme seurustelusta ja virvokkeista.

Lento Frankfurtiin meni ongelmitta ja nopeasti. Lentoasemalta menimme junalla Frankfurtin päärautatieasemalle, jonka läheisyydessä meidän hotelli oli. Majoittumisen jälkeen menimme läheiseen ravintolaan, jossa tarjoiltiin perinteistä saksalaista ruokaa eli makkaroita, scnizeleitä ja hapankaalia oluella kyyditettynä.

 

Hyvin nukutun yön jälkeen perjantai aamuna läksimme yhtenä seurueena nauttimaan Main-joen varren puistoista ja auringon paisteesta.  Nautimme rannan ravintoloiden tarjonnasta sekä kävimme jokiristeilyllä, josta oli paras näkymä kaupungin siluettiin.

Lounastimme kevyesti vanhassa kaupungissa ja moni meistä tutustui vanhaan kirkkoon ja kauppoihin. Perinteinen saksalainen oluttupa onnistuttiin paikantamaan vanhan kaupungin sydämestä. Illalla menimme yhdessä syömään samaan ravintolaan, kuin edellisenä iltana ja ilta päättyi irlantilaiseen pubiin ja osalla yökerhoon.

Lauantai aamupäivä oli pyhitetty ostoksille ja seurueemme hajaantui omille tahoilleen. Osa löysi itsensä maauimalasta,  osa Rubensin teoksia esittelevästä näyttelystä tai ajelemassa omenaviiniratikalla. Frankfurtin suurin puistoalue ja kasvitieteellinen puutarha Palmengarten tuli myös nähtyä. Lopulta ilta taisi päättyä irlantilaiseen pubiin…

Sunnuntaina olikin aikainen herätys ja rientäminen kentälle. Tällä kertaa käytimme takseja. Kotimatka meni rattoisasti lentäen ja junassa matkustaen.

Matkalle osallistui 12 henkilöä Metsäkeskuksen Pohjois-Karjalan yksiköstä. METOlaisia uskalikoita alueyhdistys tuki rahallisesti.