Käpyristeily 2014

Metsäalan nuorimmalla viihderisteilyllä seilattiin Viking Linelle Helsingistä Tukholmaan ja takaisin. Metsäsektorin opiskelijoille ja itsensä nuoriksi tunteville työntekijöille suunnattu risteilytapahtuma järjestettiin keväällä kaksipäiväisenä sisältäen akateemisen sivistynyttä viihdettä ja verkostoitumista alan toimijoiden kanssa.

Kohti Tukholmaa!

Metsäalan ihmiset ympäri Suomen löysivät tiensä Katajanokan satamaan täynnä reipasta ja odottavaa mieltä. Keli oli huhtikuun alkajaiseksi upea ja meri tyyni. Laivassa emäntämme Eija Sulkava ja Eedla Makkonen pitivät aluksi tervetulotoivotuksen käpyristeilijöille kuohuviinin ja alkupalojen saattelemana, jonka jälkeen koittikin monen kohokohta: buffet. Ruokaa ja juomaa koko rahan edestä, ja tietysti myös upeaa ja sivistynyttä seuraa. Ohjelmaa riitti Fun Clubissa koko illalle ja metsämiehillä oli erittäin hyvä panos illan juhlinnoissa muun risteilyväen seassa. Toisena iltana saattoi olla hieman väsyneempää…

Käpyristeilyn avajaistunnelmia, Louna Viinikka (vas), Petrus Martiskin, Saara Pennanen, Enna Siikavirta

Buffetin antimia

Aamu alkio aurinkoisesti ja levännein fiiliksin hyvin nukutun yön jälkeen raikkaissa hyteissämme ja laivan ravintola oli kattanut meitä varten maittavan ja ravitsevan aamupalan. No, ainakin päivä oli erittäin lämmin ja sää salli Tukholman kierrostamme, jossa vapaamuotoisesti liikuimme muutaman tunnin ajan tutustuen paikalliseen korkeakulttuuriin.

Toiselle illalle oli myös järjestetty käpyristeilijöitä varten ohjelmaa mm. ramboradan muodossa, jossa joukkueittain kiersimme rasteja keräten pisteitä taidokkailla tai näyttävillä suorituksilla tai pelkästään lahjomalla. Laivan tax free oli myös varsin suosittu paikka syystä tai toisesta. Toinen ilta Fun Clubissa oli jo hieman väsyneempi ja käpisläiset olivat levinneet hieman laajemmalle ja monet olivat väsähtäneet alkuunsa ja olivat mieluummin nukkumassa.

Laivan saapuessa satamaan metsämiehet astelivat väsyneinä, onnellisina ja ehkä myös vähän haikeinta takaisin Suomen maaperälle ja erkanivat taas toisistaan omille paikkakunnilleen.

Käpyristeily järjestettiin nyt historiassaan toista kertaa, mutta valitettavasti näillä näkymin myös viimeistä kertaa. Järjestelyihin tarvitsisimme uusia aktiivisia henkilöitä ansioituneiden laivaemäntien toimista eläköityvien Eija Sulkavan ja Eedla Makkosen tilalle, jotta tämä mahtava perinne saisi jatkoa.

Meto Pohjois-Karjala edusti Käpyristeilyssä kiitettävästi ja edustus oli kohdillaan. Matka Joensuusta Helsinkiin ja takaisin taittui mukavasti M. Niskasen bussilla yhdessä opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa. Bussi oli Meto P-K:n suosiollisesti sponsoroima ja Jimpon opiskelijayhdistyksen järjestämä.