Meto Pohjois-Karjala ry:n Metsäasiantuntijoiden Syyspäivät

Meto Pohjois-Karjala ry. järjesti 11.8.2018 metsäasiantuntijoiden syyspäivät Juuan Hirvolanjoen kodalla, sekä Break Sokos Hotel Kolilla. Päiväohjelma alkoi 12:00 Alueyhdistysten johtokuntien yhteisellä kokouksella kodassa. Kokouksessa alueyhdistykset vaihtoivat ajatuksiaan omista toimintamalleistaan, sekä yhteistyön syventämisestä myös jatkossakin.

Alueyhdistysten kokouksen jälkeen tapahtumaan osallistuneille jäsenille tarjoiltiin lounas paikalle tuodusta kenttäkeittimestä. Ruoka oli erinomaista, sekä kaunis kesäinen sää läämmitti niinkin voimakkaasti, että ihmiset tulivat välillä myös kotaan vilvoittelemaan. Ruokailun yhteydessä tapahtuman osallistujat vaihtoivat kuulumisiaan, sekä yleisiä mielipiteitään metsätalouden kehityksestä sekä sen tulevaisuudesta.

Ruokailun jälkeen nautittavan kahvin, sekä pullan yhteydessä alueyhdistykset esittelivät itsensä tapahtuman osallistujille, sekä Juha Hiltunen kertoi Hirvolanjoen tilasta, sekä sen mahdollisuuksista. Meton edustajiston puheenjohtaja Jaakko Niemistö antoi ajankohtaisen katsauksen mitä Metolle yleisesti kuuluu, sekä siitä kuinka työmarkkinatilanne on kehittynyt kevään ja kesän aikana. Lopuksi Juha Hiltunen näytti kiinnostuneille osallistujille Hirvolanjoen, joka sijaitsee kodan vieressä ja on kuulema erinomainen kalastuspaikka!

 

 

Päiväohjelman päätyttyä Syyspäivien osallistujat suuntasivat seuraavaksi kohti Kolin kansallismaisemia ja valmistautuivat Meton puheenjohtajaehdokkaiden tenttiin, sekä Vuoden metsäasiantuntijan julkistamiseen.

Iltaohjelman aikana Meton edustajiston puheenjohtaja Jaakko Niemistö kertoi ajankohtaisimman tilanteen puheenjohtaja-prosessista. Jaakon puheenvuoron jälkeen puheenjohtajaehdokkaat esittäytyivät yleisölle ja valmistautuivat tenttiin. Puheenjohtaja prosessista, sekä tentin näet alueyhdistyksen YouTube-kanavasta.

Syyspäivien iltaohjelmalle varattu tila oli täynnä ja puheenjohtajatentti tuotti paljon kiinnostusta.

 

Puheenjohtajatentin jälkeen iltaohjelma huipentui vuoden 2018 Pohjois-Karjalan metsäasiantuntijan julkistamiseen. Vuoden 2018 metsäasiantuntijaksi johtokunta valitsi Jukka Mujusen. Perusteina Jukan valitsemiseen pidettiin seuraavia:

Vuoden metsäasiantuntija on toiminut aktiivisesti luottamustoimissa opiskeluajoista lähtien ja jatkanut toimipaikkaosastossa, sekä työsuojeluvaltuutettuna, nykyisin myös toimien yhdysmiehenä.

Työelämässä Jukka on toiminut laajaalaisesti metsäalan eri osa-alueilla, mm. korjuutyönjohtajana, kuljetusesimiehenä, ostoesimiehenä, metsänhoitoesimiehenä ja nykyisin metsäasiantuntijana metsäomaisuuden hoidossa. Näin voidaan todeta että Jukka on kartuttanut vankan kokemuksen metsäammattilaisena.
Jukalla on myös pitkä vapaa-ajan kokemus yhteismetsän toiminnasta niin varapuheenjohtajana kuin myös nykyisenä puheenjohtajana.